Зеленський вніс в Раду постанову про звільнення Баканова
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вніс в Раду постанову про звільнення Баканова

Зеленський вніс в Раду постанову про звільнення Баканова
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної ради проєкт постанови про звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ.

Джерело: сайт ВРУ

У Раді зареєстровано проєкт про звільнення Баканова

Відповідно до пункту 12-1 частини першої статті 85 Конституції України Верховна рада постановляє: Звільнити Баканова Івана Геннадійовича з посади голови Служби безпеки України, - йдеться у проєкті постанови.

Нардеп від фракції партії "Голос" Ярослав Железняк сказа, що рада розгляне звільнення Баканова на найближчому пленарному засіданні.

На найближчому пленарному засіданні першим пунктом порядку денного буде звільнення з посади Голови Служби безпеки України І. Баканова, - написав він.

Нагадаємо, що 17 липня Зеленський усунув від виконання обов’язків керівника Служби безпеки Івана Баканова та відсторонив генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Баканов був усунений відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України. У ній зазначається, що підставою для усунення з посади є "невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків".

Іван Баканов (president.gov.ua)

Зеленський пояснив своє рішення тим, що серед правоохоронців були виявлені численні випадки державної зради під час війни.

Станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників правоохоронних органів. При цьому понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.

Баканов був головою СБУ з 29 серпня 2019 року. Під час передвиборчої кампанії керував штабом Зеленського. До політичної кар’єри із 2013 року він керував студією "Квартал-95".

Виконувати обов’язки очільника СБУ поки буде перший заступник голови СБУ Василь Малюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?