Рада ЄС ухвалила п'ятий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС ухвалила п'ятий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро

Рада ЄС ухвалила п'ятий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ ЄС погодили новий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро.

Джерело: президент Європейської Ради Шарль Мішель

Україна отримає новий транш військової допомоги

Європа продовжує діяти заради миру та захисту наших цінностей. Вітаю політичну угоду Європейської Ради про п'ятий транш Україні, - написав Мішель.

Повідомляється, що загальна сума військової допомоги, надісланої Україні, становить 2,5 млрд євро з моменту вторгнення Росії в країну.

Україні потрібно більше озброєння, ми його надамо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну. І тому я запропонував, щоб наступний транш європейського миротворчого фонду містив 500 мільйонів євро. Була політична домовленість щодо підтримки цієї пропозиції. Рішення буде ухвалено наступними днями, але сьогодні (18 липня - ред.) міністри погодилися з цим, - сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель за підсумками Ради міністрів ЄС.

Нагадаємо, що раніше ЄС схвалив 1 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

Раніше Європейська Рада за результатами саміту в Брюсселі ухвалила рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги в розмірі до 9 млрд євро.

Пізніше президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія запропонувала виділити Україні 1 млрд євро екстреної макрофінансової допомоги.

Країни ЄС підготували такий резервний варіант після того, як Єврокомісія не змогла отримати згоду Німеччини на пакет кредитів у розмірі 8,8 млрд євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?