Зеленський вперше оголосив, коли введе локдаун в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вперше оголосив, коли введе локдаун в Україні

Зеленський вперше оголосив, коли введе локдаун в Україні
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський поділився з українськими громадянами важливою новиною — президент наголосив, що коли в нашій країні фіксуватимуть 15 тисяч хворих на коронавірус щоденно, локдаун стає цілком можливим. Що важливо розуміти, локдаун — це екстрений протокол дій, який забороняє людям вільно входити або залишати певну зону. Під час пандемії коронавірусу у 2019–2020 роках термін "локдаун" застосовувається для дій, пов’язаних із масовими карантинами.  Наразі локдаун обмежує вільне пересування в межах та за межами країни, нормально функціонувати можуть лише організації, що надають основні потреби та послуги. Свою позицію з цього приводу український лідер озвучив в інтерв'ю 4 телеканалам, передає ONLINE.UA.

"Відносно локдауна я хочу всіх заспокоїти. Ми всі розуміємо, що будь-який локдаун повністю зупинить нашу економіку – це страшно, це небезпечно і на сьогодні, я вважаю, неможливо і недоцільно", – підкреслив глава держави.

Окрім того, Володимир Зеленський нагадав, що на початку пандемії Кабінет міністрів розглядав варіант введення жорсткого карантину при 5000 нових заражених на COVID-19 на добу.

"Десь місяць тому ми вважали, що при 9500 хворих в день наша медицина зупиниться – не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях, і не буде вистачати медиків. І Степанов (міністр охорони здоров'я, – ред. ) тут правий, що на сьогодні при 15 000 (хворих на добу) ми можемо ввести локдаун, але це не про ліжко-місця", – пояснив українцям президент.

Як уже згадувалося раніше, з початку пандемії в Україні зареєстрували 322 879 хворих на коронавірус, 6 043 з яких померли. Також наголошується, що змогли перемогти хворобу 134 898 пацієнтів. Станом на 22 жовтня від COVID-19 продовжують лікуватись 184 733 людей.Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені з Оксфордського університету змогли знайти спосіб, який допоможе зменшити смертність від COVID-19 на 75%. Дослідники стверджують, що для цього необхідно захистити від інфікування коронавірусом всього 5% найбільш вразливої групи населення – літніх людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?