Зеленський вперше розповів про трагедію своєї родини
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вперше розповів про трагедію своєї родини

Зеленський вперше розповів про трагедію своєї родини
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський вперше вирішив розповісти, як трагічна історія XX століття торкнулася його сім'ї. За словами глави держави, його дід по лінії батька – єдиний з усієї родини, кому вдалося вижити. Усіх інших, навіть дітей, вбили.

Джерело: Офіс Президента

Зеленський розповів, чому розстріляли членів його родини

Під час інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung глава держави розказав, що його дідусь, попри дуже молодий вік, пішов на війну у лавах Радянської Армії.

"Його старших братів також призвали, і всі вони, крім мого діда, загинули як солдати. Усіх інших з цієї частини моєї родини було розстріляно, бо вони були євреями. Дітей також", - зізнався Володимир Зеленський.

Як стверджує глава держави, його бабусю разом з молодшою сестрою евакуювали до Узбекистану. Їхній тато також воював і повернувся з фронту живим.

Що Зеленський думає про антисемітизм в Україні

Український лідер переконаний, що в нашій країні немає антисемітизму, він – на найнижчому рівні. Окрім того, президент звернув увагу на те, що ідеальних форм та ідеальних людей просто не існує.

"Але це той факт, що в Україні антисемітизм на найнижчому рівні у порівнянні з будь-якою європейською країною", – підкреслив глава держави.

Також Володимир Зеленський нагадав, що антисемітизм мав місце у СРСР. Водночас у незалежній Україні все змінилося. Президент не приховує: іноді трапляються провокації, однак подібні випадки трапляються в багатьох країнах.

Нагадаємо, Антисеміти́зм — одна з форм національної та релігійної нетолерантності та дискримінації, що виражається у неприязному або ворожому ставленні до євреїв як представників уособленої етнічної та релігійної групи; суспільна або державна ідеологія, або державна політика, спрямована на обмеження політичних та громадських прав євреїв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?