Зеленський вперше зізнався, чому незадоволений проведенням Євробачення у Британії
Категорія
Культура
Дата публікації

Зеленський вперше зізнався, чому незадоволений проведенням Євробачення у Британії

Зеленський вперше зізнався, чому незадоволений проведенням Євробачення у Британії
Джерело:  online.ua

Напередодні фіналу Євробачення-2023 український лідер Володимир Зеленський зізнався, що дещо незадоволений тим, що конкурс, як мав би відбутись в Україні, перенесли аж у Велику Британію. Він був переконаний у тому, що потрібно було обрати ближчу країну – Польщу або Словаччину.

Джерело: BBC

Зеленський відповів, як ставиться до ідеї проведення Євробачення-2023 у Британії

Президент України звернув увагу на те, що дуже поважає Британію та її народ.

Від початку моя думка була, якщо ми не зможемо приймати Євробачення, воно повинно відбутися в якійсь з держав, яка має з нами спільні кордони, як то Словаччина або Польща, або ще якась держава, куди наші люди могли б поїхати, де це було б дуже близько, – пояснив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, ще у 2022 році він намагався переконати організаторів конкурсів, однак його пропозиції проігнорували.

Він також нагадав, що саме польський народ прийняв декілька мільйонів українських біженців, які намагалися врятуватися від війни.

Я зв'язувався з людьми з Євробачення, які ухвалюють рішення. У них інший погляд на це. Але головне, що конкурс відбувається. Мені здається, що фанатів у конкурсу дуже багато. Тож нехай всі демонструють свої таланти, – зазначив український лідер.

Чому Євробачення-2023 вирішили провести у Британії

У травні 2022 року, після перемоги Kalush Orchestra, усім стало зрозуміло, що провести пісенний конкурс в Україні, доки триває війна, неможливо.

Варто зазначити, що на проведенні Євробачнення-2023 в Україні наполягав колишній британський лідер Борис Джонсон.

Київ чи будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для цього, - заявив він ще рік тому.

Проте після офіційного оголошення рішення Європейського мовного союзу, Борис Джонсон виступив з новою заявою.

Президент Зеленський і я погодилися, що де б не проходило Євробачення-2023, воно має звеличувати країну та народ України, - підкреслив британський політик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?