Зеленський впевнений, що рішення щодо передачі Україні ATACMS на "фінішній прямій"
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський впевнений, що рішення щодо передачі Україні ATACMS на "фінішній прямій"

Зеленський впевнений, що рішення щодо передачі Україні ATACMS на "фінішній прямій"
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна та США «на фінішній прямій» у рішенні щодо постачання далекобійних ATACMS.

Джерело: CNN

Прогрес у переговорах щодо передачі Україні ATACMS

В інтерв’ю телеканалу Зеленський повторив бажання України отримати ракети великої дальності від США, рішення щодо цього президент Джо Байден все ще розглядає.

Зеленський сказав, що це буде «втрата» для України, якщо вона їх не отримає, додавши, що це призведе до «більших втрат на полі бою та в інших місцях».

Ми на фінішній прямій, я в цьому впевнений, – сказав Зеленський.

Зеленський сказав, що він як і раніше зосереджується на отриманні від США більшої кількості ракет великої дальності.

Він додав, що Україна не буде стріляти ними по РФ, проте вони потрібні, щоб зберегти бойові можливості між двома сторонами.

Очікується, що незабаром Байден прийме остаточне рішення щодо відправки армійських тактичних ракетних систем великої дальності, також відомих як ATACMS.

Зеленський також підтвердив потребу в більшій кількості систем протиповітряної оборони, зокрема американської системи протиповітряної оборони Patriot, підкресливши, що вони необхідні для захисту цивільних районів.

Зеленський оцінив прогрес контрнаступу

На запитання про те, чи можливий цього року великий прорив у контрнаступі України, Зеленський відповів: «Думаю, насправді, ніхто не знає».

Але я думаю, що ми матимемо більше успіху, – сказав він, зазначивши досягнення України на сході.

Також президент відкинув напруженість між американськими та українськими офіційними особами щодо військової стратегії України в окупованому Росією Криму.

Ми думаємо однаково. Тимчасово окупований Крим – це місце, де зберігають зброю для вбивства наших мирних жителів. З Криму стріляють по нашій території. І, звісно, ми повинні бачити, звідки летять їхні ракети, і в основному маємо впоратися з цим, - сказав він.

Читайте також:

  • Білий дім поки не планує оголошувати про передачу Україні ракет ATACMS — Axios

  • Байден готується підписати дозвіл на передачу Україні ATACMS — CNN

  • Україна самостійно вирішуватиме, як саме використовувати ракети ATACMS — Блінкен

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?