Зеленський ввів нові штрафи для водіїв: що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів нові штрафи для водіїв: що важливо знати

Зеленський ввів нові штрафи для водіїв: що важливо знати
Джерело:  online.ua

Українських водіїв штрафуватимуть за перевезення дітей без автокрісел. При першому порушенні штраф становитиме 510 гривень, при повторному - 850 гривень. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Новий закон доповнює одну зі статей Кодексу про адмінпорушення новими частинами, які передбачають покарання за порушення правил перевезення дітей у вигляді штрафу для водія в сумі 510 гривень. За повторне подібне порушення штраф буде збільшений до 850 грн. Розглядати відповідні справи буде Нацполіція.

"Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, які перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, буде сприяти зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей", - йдеться в коментарі до нового закону.

Нагадаємо, за даний законопроєкт депутати проголосували 29 жовтня. Згідно з новим законом і ПДР, дітей зростом менше 145 см або віком менше 12 років не можна перевозити в автомобілі без спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 жовтня, в Україні набув чинності Законопроєкт №0893 "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян". Відтепер перевізників за безпідставну відмову в безкоштовному проїзді учасникам бойових дій на Донбасі і ветеранам будуть штрафувати на 850 гривень. Раніше штраф за це порушення становив 136 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?