Зеленський вже готовий - офіційний Київ терміново звернувся до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вже готовий - офіційний Київ терміново звернувся до Путіна

Зеленський вже готовий - офіційний Київ терміново звернувся до Путіна
Джерело:  online.ua

Перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі, віце-прем'єр Олексій Резніков виступив з гучною заявою - він звернувся до російської сторони та наголосив, що український лідер Володимир Зеленський готовий до нової зустрічі у "нормандському форматі" з очільником Кремля Володимиром Путіним, канцлеркою ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном. Резніков звернув увагу на те, що офіційний Київ зі свого боку зробив все, що обіцяв, щоб наступна зустріч лідерів відбулася. Про це політик розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Мені здається, що це було б можливо навіть у режимі відеоконференції. Була б на це, так би мовити, політична воля всіх чотирьох лідерів. Я вам точно можу сказати, що президент України готовий до цієї зустрічі та цієї розмови. Але, справді, на сьогодні відбувається на всіх різних рівнях обговорення та інвентаризація, чи виконали всі сторони ті домовленості, які були досягнуті в Парижі 9 грудня", - підкреслив Олексій Резніков.

Окрім того, він звернув увагу на те, що особисто пропонував очільнику російської делегації у ТКГ Борису Гризлову провести цю інвентаризацію. Український політик поскаржився на те, що доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста в місця утримання осіб РФ не забезпечила, "хоча очільник Кремля Володимир Путін був і підтвердив, що вони готові цього досягати". Окрім того, Резніков зазначив, що не домовилися також про початок робіт у двох місцях на лінії зіткнення на Донбасі, де мають відкритися КПВВ, які мають гуманітарне значення. За словами українського політика, команда Зеленського зі свого боку в Золотому "зробила все необхідне". Наразі якісь ремонтні роботи з тієї сторони не почалися, хоча українська сторона дала "всі гарантії безпеки".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що французький посол в Україні Етьєн де Понсен заявив, що  Франція зробить все можливе для того, щоб досягти миру на Донбасі. Окрім того, він назвав "просто жахливим"те, що українські воїни постійно гинуть, намагаючись стримати російського агресора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?