Зеленський з дружиною їде на важливі переговори в Об'єднані Арабські Емірати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський з дружиною їде на важливі переговори в Об'єднані Арабські Емірати

Зеленський з дружиною їде на важливі переговори в Об'єднані Арабські Емірати
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 лютого, український глава Володимир Зеленський їде на важливі переговори в Об'єднані Арабські Емірати. В офіційній двуденній поїздці його супроводжуватиме дружина Олена, яка в Абу-Дабі зустрінеться з міністром культури і молоді Об'єднаних Арабських Еміратів Нуро бинт Мухаммадом Аль Каабі і обговорить з ним розвиток культурної дипломатії. У президента України заплановані переговори з наслідним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ Мухаммадом бін Заїда Аль Нахайяна і віце-президентом, прем'єр-міністром, міністром оборони ОАЕ Мухаммадом бін Рашидом Аль Мактумом. За їх підсумками очікується підписання двосторонніх угод. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Під час зустрічей буде обговорено широкий спектр питань двостороннього політичного, торговельно-економічного, інвестиційного та гуманітарного співробітництва. За результатами переговорів планується підписання низки двосторонніх документів", - уточнили в Офісі президента України.

Нагадаємо, кілька днів тому Зеленський разом з послами країн G7 здійснив візит до зони проведення операції Об'єднаних сил. На Донбасі він побував на позиціях українських військових в районах, які найчастіше потрапляють під обстріл з боку проросійських бойовиків. Український лідер констатував, що перемир'я зірвано бойовиками і що режим припинення вогню потрібен був тільки українській стороні. Причиною зриву перемир'я і загострення ситуації на Донбасі, на думку Зеленського, є підготовка Кремля до переговорів ТКГ і спробою російської влади натиснути на офіційний Київ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський скликає засідання РНБО через загрозу нацбезпеці. Анонсовані жорсткі, але необхідні рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?