Зеленський з прем'єром Чехії підбили перші підсумки зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський з прем'єром Чехії підбили перші підсумки зустрічі

Зеленський з прем'єром Чехії підбили перші підсумки зустрічі

Український президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш оголосили про рестарт відносин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами державного лідера України, очільник чеського уряду з 2008 року вперше відвідав Київ.

"Коли ми говоримо про рестарт – це бажання зустрічатися і бажання домовлятися. Цей приїзд говорить про те, що ми виходимо на новий рівень відносин між нашими країнами", - пояснив Зеленський.

Бабіш у відповідь зазначив, що Україну наразі відвідує небагата кількість іноземних прем'єр-міністрів. Ця ситуація потребує виправлення у майбутньому.

"З нами є велика делегація з підприємцями щодо інвестицій… Тому я говорю про невеликий рестарт. Тому я кажу, що ми будемо частіше бачитись", - додав політик.

Він сподівається на візит-відповідь Зеленського, коли офіційна Прага буде головою Вишеградської четвірки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Андрій Бабіш під час відвідування бізнес-форуму у Києві заявив, що Прага підтримує територіальну цілісність України. Він розповів, що побачив у нашій державі нове політичне середовище, яке має сильну підтримку у населенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?