Зеленський закликає Раду допустити іноземні війська в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський закликає Раду допустити іноземні війська в Україну

Зеленський закликає Раду допустити іноземні війська в Україну
Джерело:  online.ua

16 грудня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський просить Верховну Раду схвалити його законопроєкт про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Зазначається, що глава держави 16 грудня зареєстрував у парламенті законопроєкт "Про схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях". Законопроєкт №4499 оприлюднений на сайті Верховної Ради. Наразі відомо, що проєкт закону розробило Міністерство оборони: він був погоджений з Міністерством закордонних справ, Мінекономіки, Мінфіном, МВС, Мінінфраструктури, Мін’юстом та СБУ.

За попередніми даними, на ці навчання мають намір витратити понад 38,5 мільйонів гривень, які візьмуть з річного бюджету Міноборони. Законопроєкт наразі знаходиться на розгляді керівництва парламенту та комітету.

"Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України у 2021 році, в сумі 38 559,44 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2021 рік за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни” (КПКВ 2101020) за напрямом “Підготовка військ, проведення операцій та міжнародних навчань”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно міжнародну спільноту здивувала несподівана звістка, яку повідомила команда очільника Кремля Володимира Путіна: вона заявила про те, що кораблі Чорноморського флоту Росії в лютому 2021 року візьмуть участь у міжнародних навчаннях "АМАН-2021" в акваторії Пакистанського порту Карачі, до яких також будуть залучені ВМС країн НАТО. Однак в Альянсі стверджують, що не планують поновлювати військову співпрацю з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що саме реформа та розвиток Збройних сил за стандартами НАТО  допомагає стримувати агресію Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?