Зеленський закликав лідерів арабських країн не закривати очі на російську агресію
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав лідерів арабських країн не закривати очі на російську агресію

Зеленський закликав лідерів арабських країн не закривати очі на російську агресію
Джерело:  online.ua

Зеленський виступив на саміті Ліги арабських держав. Він закликав не ігнорувати війну в Україні.

Джерело: Офіс президента

Зеленський закликав арабські держави не ігнорувати російську агресію в Україні

Володимир Зеленський виступив з закликом до лідерів арабських країн "не закривати очі на війну" під час свого виступу на саміті Ліги арабських держав у Саудівській Аравії. Він закликав учасників саміту підтримати Україну.

На жаль, у світі і серед вас є ті, хто закриває очі на ці клітини, де утримуються українці, і на незаконні анексії. Я знаходжусь тут, щоб кожен міг чесно поглянути на те, що відбувається. Незалежність повинна бути збережена, незважаючи на спроби росіян вплинути на політиків інших країн. Я хочу висловити подяку Саудівській Аравії, я хочу подякувати більшості з вас за підтримку позиції міжнародної спільноти та Статуту ООН, – заявив Зеленський.

За словами президента, арабський світ повинен допомогти у захисті населення України, зокрема мусульманської громади, що проживає в країні, а також сприяти звільненню Криму та інших окупованих Росією територій.

Візит Зеленського до Саудівської Аравії

19 травня президент України Володимир Зеленський приїхав до Саудівської Аравії. Він виступить на саміті Ліги арабських держав та зустрінеться зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

Зеленський повідомив, що серед пріоритетів візиту – повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих.

Також українська сторона представить українcьку формулу миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, також обговорять гарантування енергетичної безпеки наступної зими.

Президент додав, що ще одним пріоритетом є захист мусульманської спільноти України. До української делегації в Саудівській Аравії долучився лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?