Зеленський запропонував Байдену провести глобальний "саміт миру"
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував Байдену провести глобальний "саміт миру"

Зеленський запропонував Байдену провести глобальний "саміт миру"
Джерело:  online.ua

У телефонній розмові з президентом США Джо Байденом президент України Володимир Зеленський запропонував йому провести глобальний "саміт миру".

Джерело: Офіс президента

Зеленський провів переговори з Байденом

Зеленський подякував Байдену за новий пакет оборонної допомоги, за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, лідерство в консолідації міжнародних зусиль у протидії російській агресії.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна прагне досягти миру, та відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль для досягнення цієї мети. Саме задля цього під час саміту G20 Президент України представив формулу миру, яка передбачає десять критично важливих кроків, реалізація яких дасть змогу припинити війну.

Також президент запропонував провести Глобальний саміт миру.

Зеленський розповів Байдену про про наслідки російського ракетного терору, у результаті якого знищено близько 50% української енергетичної інфраструктури.

Також він наголосив на важливості формування ефективної протиповітряної оборони і закликав Байдена зробити все можливе, щоб допомогти захистити мирне населення України та її критичну інфраструктуру.

"Формула миру" Зеленського

У листопаді Зеленський виступив перед учасниками саміту лідерів G20 на Балі в Індонезії й озвучив 10 кроків, які потрібно реалізувати для якнайшвидшого та справедливого закінчення війни Росії проти України.

  • Радіаційна та ядерна безпека

  • Продовольча безпека

  • Енергетична безпека

  • Звільнення всіх полонених і депортованих

  • Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку

  • Виведення російських військ і припинення бойових дій

  • Повернення справедливості (відшкодування збитків, спричинених агресією РФ)

  • Протидія екоциду

  • Недопущення ескалації (гарантії безпеки для України та підписання Kyiv Security Compact)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?