Зеленський запросив ще одну країну приєднатися до боротьби за Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запросив ще одну країну приєднатися до боротьби за Крим

Зеленський запросив ще одну країну приєднатися до боротьби за Крим
Джерело:  online.ua

У середу, 10 лютого, український глава Володимир Зеленський провів переговори з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу. Він обговорив з нею шість важливих питань, в тому числі боротьбу за окупований Крим і вакцинацію проти коронавіруса. Зокрема, Зеленський запросив Грецію приєднатися до Кримської платформі і попросив допомоги з отриманням COVID-вакцин. Лідерка Греції в свою чергу пообіцяла посприяти прискоренню поставок європейських вакцин в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Сторони детально обговорили боротьбу з коронавірусною інфекцією і можливості для забезпечення України сертифікованої вакциною. Володимир Зеленський і Катерина Сакелларопулу погодилися, що важливим питанням у цьому контексті є розподіл сертифікованої вакцини в світі. На прохання глави української держави Катерина Сакелларопулу зазначила, що Греція буде сприяти прискоренню отримання вакцини України ", - розкрили домовленості президентів України і Греції.

Також Зеленський і Сакелларопулу обговорили торговельне співробітництво, туризм, вступ України в НАТО.

"Катерина Сакелларопулу підкреслила, що Греція завжди підтримувала і буде підтримувати європейські устремління України і поглиблену асоціацію з Євросоюзом у всіх сферах. Президентка Грецької Республіки зазначила, що цінує прогрес в реформах в Україні під керівництвом Володимира Зеленського", - йдеться в повідомленні ОПУ.

На завершення бесіди Зеленський запросив президентку Греції взяти участь в заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України, а також долучитися до саміту "Кримської платформи".

Як відомо, Зеленський вже домовився з главою іспанського уряду Педро Санчесом, що Іспанія сприятиме Україні в отриманні вакцини, як на рівні двосторонніх відносин, так і на рівні ЄС. Допомогти Україні з прискоренням надання вакцини від коронавіруса раніше обіцяв і президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, Кримський саміт планують провести в Києві в травні 2021 року, на нього хочуть запросити Росію. У МЗС РФ заявили, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною Кримській платформі, якщо на цьому майданчику будуть обговорювати проблеми півострова - від водопостачання до транспортного сполучення. Таким чином в Москві дали зрозуміти, що Кремль не збирається ні з ким обговорювати питання деокупації Криму, який незаконно анексував у України в 2014 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна запропонувала НАТО провести спецоперацію над окупованим Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?