Зеленський запросив Шольца та Штайнмаєра до Києва 9 травня
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запросив Шольца та Штайнмаєра до Києва 9 травня

Зеленський запросив Шольца та Штайнмаєра до Києва 9 травня
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський запросив канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франка-Вальтера Штайнмаєра здійснити візит до Києва на 9 травня.

Джерело: інтерв'ю Володимира Зеленського  Королівському інституту міжнародних відносин

Зеленський запросив керівників Німеччини до Києва на 9 травня 

Канцлер Шольц запрошений до Києва, запрошення залишається в силі. Він міг би зробити цей потужний політичний крок, приїхавши сюди 9 травня. Я не буду пояснювати, я думаю, ви повинні розуміти чому. Іноді в історії ми маємо робити певні кроки заради нашої єдності, навіть якщо у відносинах є якась прохолода, - зазначив Зеленський.

Голова держави також зауважив, що напередодні провів телефонну розмову з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та запросив його приїхати до Києва.

Я передав через нього запрошення канцлеру. Україна особливо відкрита під час війни. Ви можете приїхати в будь-який час, - зазначив Зеленський.

У той же час у зверненні до парламенту Ісландії голова держави підкреслив, що Кремль примудрився перетворити сприятливі економічні та природні умови на території України та РФ на пекло.

Нам не загрожують шторми в океані і виверження вулканів, здається, що сама природа в Україні і наших сусідів намагалася допомогти людям. Але погляньте на повномасштабну війну, яка триває на нашій землі, погляньте на те, що роблять російські військові. Навіть у таких комфортних умовах вони примудрилися створити пекло, - зазначив президент.

За його словами, Кремль намагається позбавити Україну права на демократію та незалежність.

Для чого? Щоб у нас ніколи не було демократії, щоб у нас ніколи не було незалежності, щоб нашу землю, природу можна було використовувати всупереч нашим інтересам, щоб наші ресурси працювали на чужу державу і щоб наші люди були просто мовчазною робочою силою, - наголосив Зеленський.

За його словами, РФ не просто намагається захопити та зруйнувати одну країну, а посягає на принципове право кожної держави та кожної людини на свободу.

Це посягання на свободу як таку. Тому важливо, щоб наша країна не залишалася віч-на-віч у протистоянні з Росією, важливо, щоб кожен народ допомагав. Я вдячний вашому народу за кроки, які ви вже зробили, зокрема, підтримавши санкції проти РФ. Я вдячний також за підтримку різного рівня, яку ви надаєте нашій державі, - наголошує Зеленський.

Він закликав парламент Ісландії посилити тиск на Кремль та надалі підтримувати Україну у боротьбі за свободу проти кремлівської тиранії.

Ніякої торгівлі з тиранією і в першу чергу потрібна відмова від російської нафти, ніяких фінансових зв'язків, політичної допомоги тиранії. Я не можу назвати час, коли це здійсниться, але ми вже готуємося до відновлення нашої країни і щоб забезпечити по-справжньому вільне і комфортне життя, щоб гарантувати благополуччя нашим людям, ми запрошуємо наших друзів разом з нами взяти участь в реалізації програми відновлення України, - зазначив Зеленський.

Глава держави запросив Ісландію та її компанії взяти участь у відновленні України, зокрема, в енергетичній модернізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?