Зеленський затвердив ініціативу про "реєстр педофілів"
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський затвердив ініціативу про "реєстр педофілів"

Зеленський затвердив ініціативу про "реєстр педофілів"
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті про створення реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на офіційний сайт Верховної Ради.

За офіційними даними, державному лідеру передали ініціативу ще 27 грудня. Повернулася вона з підписом у понеділок, 13 січня.

Законопроєкт №0887 затверджує ідею про "Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього".

Нардепи вважають, такі заходи запобігатимуть рецидиву таких злочинів. Реєстр перейде до відповідальності Міністерства юстиції. До нього матимуть доступ прокурори, слідчі органи, поліція та Державне бюро розслідувань.

Право отримати дані матимуть окрім правоохоронців керівники освітніх структур, закладів охорони здоров'я та інших установ, які пов'язані з наглядом за дітьми.

Паралельно законопроєкт посилює відповідальність за сексуальні злочини стосовно неповнолітніх. Зґвалтування особи до 14 років каратиметься в'язницею на термін від 10 до 15 років. Рецидив призведе до 15-річного чи довічного ув'язнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський підписав указ, який вносить зміни у закон щодо соціального захисту осіб, які боронили Україну від російської агресії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?