Зеленський затвердив перші держпідприємства на приватизацію - список
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський затвердив перші держпідприємства на приватизацію - список

Зеленський затвердив перші держпідприємства на приватизацію - список

Український президент Володимир Зеленський затвердив 5 держпідприємств на приватизацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За словами заступниці голови Офісу президента Юлії Ковалів, йдеться про готель "Дніпро", ДП "Чайка", "Центрсервіс", "Технобуд", "Українські телекомунікаційні мережі". Голова держави підписав указ у понеділок, 28 жовтня.

Посадовиця назвала "Центрсервіс" де-факто комерційною нерухомістю, у той час як "Технобуд" та "Українські телекомунікаційні мережі" займалися здачею нерухомості в оренду.

"Ми обрали перші п'ять, які повністю готові, щодо яких у нас немає заборон, судів та інших юридичних обмежень на приватизацію", - пояснила Ковалів.

Зараз ОПУ працює над передачею на приватизацію ще 9 підприємств.

"Наразі щодо них триває інвентаризація та підготовча робота, щодо деяких ми відстоюємо в судах інтереси держави", - додала вона.

Згідно із заявою Ковалів, йдеться про готель "Україна", а також комплекси "Конча-Заспа" і "Пуща-Водиця".

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів розглядає можливість часткової приватизації "Укрпошти". Керівництво підприємства позитивно оцінило такі плани. Вважається, що держава зможе й надалі контролювати структуру, але отримає інвестування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?