Зеленський затвердив підписом довгоочікуваний закон про водний транспорт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський затвердив підписом довгоочікуваний закон про водний транспорт

Зеленський затвердив підписом довгоочікуваний закон про водний транспорт
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті № 1054-ІХ "Про внутрішній водний транспорт". Він встановлює правові, економічні та організаційні засади діяльності галузі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Офіс президента.

За оприлюдненими подробицями, закон передбачений для врегулювання відносин у судноплавстві всередині країни.

"Зокрема, встановлюються умови роботи внутрішнього водного транспорту, використання внутрішніх водних шляхів та їхніх берегових смуг для судноплавства. Унормовується питання майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт тощо", - пояснили в ОП.

Згідно з законом, у систему імплементують головні вимоги директив і регламентів Євросоюзу за Угодою про асоціацію.

Президентська адміністрація нагадала, що тільки 1% вантажних перевезень в Україні проходить через річки, однак це — найдешевший та найекологічніший спосіб поширення вантажів.

"Після набрання чинності цим законом у нашій державі з’явиться конкурентний ринок річкових перевезень вантажів. За підрахунками Міністерства інфраструктури, це дасть змогу збільшити вантажопотік до 30 млн т на рік та створити економічний ефект для держави в обсязі близько 13-16 млрд грн щороку. Крім того, збільшення вантажних перевезень річкою допоможе вберегти від руйнування автошляхи та заощадити державні кошти на ремонті дорожнього покриття", - резюмували в офісі.

Вважається, що закон стане початком розвитку берегової інфраструктури українських річок, а також розвиватиме річкове господарство.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський затвердив своїм підписом закон"Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?