Зеленський підписав законопроєкт, присвячений збору даних для оподаткування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський підписав законопроєкт, присвячений збору даних для оподаткування

Зеленський підписав законопроєкт, присвячений збору даних для оподаткування
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський затвердив своїм підписом закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування". Він отримав номер 1117-IX і був підписаний у середу, 30 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, документ вводить прозорі й деталізовані механізми обмежень, передбачених для того, щоб запобігати ухиленню від оподаткування. У ньому говориться про чіткі та зрозумілі правила оподаткування іноземних компаній, а також надання платникам часу, достатнього для забезпечення збору даних для декларування.

"Ухвалення закону було зумовлене складною ситуацією, що виникла у зв’язку з пандемією COVID-19 і запровадженням обмежувальних заходів, пов’язаних з її поширенням у світі", - зауважили в ОПУ.

Посадовці пояснили, що йдеться про зменшення навантаження на бізнес у сплаті податків, а також про залучення інвестування, виведення економіки з тіні.

"Документ, зокрема, вносить зміни у податкове законодавство, спрямовані на уточнення деяких положень трансфертного ціноутворення; уточнює підстави припинення адміністративного арешту; положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети; особливості справляння акцизного податку; особливості оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії", - пояснили в адміністрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Національного банку України неочікувано для всіх заявило, що серйозно налаштоване скасувати податок на доходи з депозитів, який ввели 6 років тому. Регулятор обіцяє, що вже у 2021 році буде продовжувати роботу в цьому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?