Зеленський затвердив стипендії для найкращих учасників ЗНО
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський затвердив стипендії для найкращих учасників ЗНО

Зеленський затвердив стипендії для найкращих учасників ЗНО
Джерело:  online.ua

28 січня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський підписав указ про стипендії для найкращих учасників ЗНО, премії переможцям учнівських олімпіад і гранти на навчання за кордоном. Український лідер має намір за допомогою грошової винагороди мотивувати українських школярів. Що важливо розуміти, документ передбачає заснування президентських стипендій для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати; премій для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів; грантів на навчання за кордоном. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"Це наші найкращі учні. І ми будемо мотивувати їх старатися й надалі. Такі талановиті й цілеспрямовані діти побудують сильну та успішну Україну", – переконаний Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що згідно з указом, Кабінет міністрів України повинен за наступні два місяці розробити та затвердити порядки призначення та виплати цих стипендій, премій і грантів від глави держави. Окрім того, КМУ забов'язаний передбачати у державному бюджеті видатки на відповідні виплати.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Кабмін схвалив проєкт указу глави держави Володимира Зеленського про призначення 100 тисяч гривень на преміювання школярів за високі бали на результатах ЗНО. Йдеться про 20 премій по 5 тисяч гривень кожному з учасників ЗНО. Це буде щорічна премія від президента випускникам, які здобули найвищий результат на тестуванні. Про те, що у 2021 році учасники ЗНО з найвищими результатами будуть відзначати преміями, ще 10 вересня повідомив виконувач обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко. Що важливо розуміти, ініціатива преміювання кращих учнів є й на регіональному рівні в нашій країні. До прикладу, у 2021 році в Мукачево 5 школярів за 200 балів з одного предмету на ЗНО зможуть отримати 50 тисяч гривень. Окрім того, учителі, які підготували цих успішних школярів до ЗНО, отримають винагороду – по 10 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський відкликав свій законопроєкт про перезавантаження КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?