Зеленський затвердив жорсткі санкції для нардепів-прогульників
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський затвердив жорсткі санкції для нардепів-прогульників

Зеленський затвердив жорсткі санкції для нардепів-прогульників
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт під номером 1035-2, який вводить систему покарань для порушників серед народних депутатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

Йдеться про штрафні санкції проти представників парламенту, які прогулюватимуть основну роботу. У разі відсутності поважної причини для прогулів, чиновника позбавлять виплат.

Законопроєкт на засіданні 16 жовтня отримав підтримку 265 нардепів. Державний лідер поставив свій підпис на документі у п'ятницю, 25 жовтня.

Передбачається, що статус прогульника отримуватиме чиновник, який пропустив без причини до 30% загальних засідань. Окрім того, прогульниками стануть депутати у разі пропуску 50% зустрічей комітету, в якому вони працюють.

Згідно з новим порядком, спікер Ради буде підписувати відповідні рішення про припинення виплат. Виносити їх буде регламентний комітет.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський зробив спеціальну заяву щодо можливого корупційного скандалу у лавах фракції "Слуга народу". Він стверджує, що не дозволить сіяти розбрат у парламентському осередку, поки сам здійснює закордонний візит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?