Зеленський завдав ще одного потужного удару по Путіну та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський завдав ще одного потужного удару по Путіну та РФ

Зеленський завдав ще одного потужного удару по Путіну та РФ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський підготував ще один вкрай неприємний сюрприз для команди очільника Кремля Володимира Путіна: 23 листопада офіційно стало відомо про те, що президент України підписав Закон "Про вихід із Договору про проведення узгодженої монопольної політики" № 995-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 5 листопада 2003 року. Варто звернути увагу на те, що офіційна Москва на це рішення глави української держави поки не відреагувала. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Згідно з документом, Україна виходить із Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики, підписаного на засіданні Ради глав урядів держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у Москві 25 січня 2000 року та ратифікованого Верховною Радою України із застереженнями законом від 16 січня 2003 року № 449-ІV. Договір містить механізми обміну інформацією, тому існує ризик отримання державами-членами СНД відомостей, які можуть бути використані для здійснення торговельно-економічного тиску на Україну", — йдеться в офіційному повідомленні.

Команда Володимира Зеленського запевняє українців, що вихід із Договору захистить національні економічні інтереси нашої країни, усуваючи механізм, який зумовлює міждержавний обмін інформацією з економічних питань.

Варто звернути увагу на те, що Україна ще 6 років тому взяла курс на вихід з СНД і тоді ж перестала платити внески. Як уже згадувалося раніше, 6 грудня 2018 року український парламент підтримав проєкт закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією з 1 квітня 2019 року.

10 грудня 2018 року його підписав п’ятий президент Петро Порошенко.

Варто також нагадати, що Договір про дружбу, співпрацю й партнерство між Україною та РФ було підписано в травні 1997 року, він набув чинності 1 квітня 1999 року строком на 10 років, з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди за відсутності заперечень сторін. У липні чинний глава держави підписав указ про вихід України з угоди про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав - учасниць СНД.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишній соратник Зеленського  Андрій Богдан публічно звернувся до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?