Зеленський назвав одну з найбільших проблем України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав одну з найбільших проблем України

Зеленський назвав одну з найбільших проблем України
Джерело:  online.ua

18 лютого глава держави Володимир Зеленський представив Стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки. Президент звернув увагу на те, що суди наразі є чи не найбільшою проблемою України і на її вирішенні наполягають зокрема міжнародні партнери. Саметому, за словами українського лідера, його команда повинна докласти зусиль, щоб ліквідувати цю проблему та усі її наслідки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

Володимир Зеленський наголосив, що головна мета Стратегії – встановлення основних напрямків політики та пріоритетів подальшого удосконалення законодавства України про судоустрій, статус суддів та судочинство у взаємозв’язку та взаємодії з іншими інститутами правосуддя.

"Судова система в Україні на сьогодні є однією з найбільших проблем. Насамперед – для звичайних українців, які не мають надії на справедливість у судах і не відчувають захисту судової системи. Але є й проблеми іншого характеру – як залучення інвестицій, імідж України. На судовій реформі наголошують усі міжнародні партнери України, і нам треба її зробити", – підкреслив президент.

Учасники наради під головуванням Зеленського домовилися, що незабаром збереться Комісія з питань правової реформи при Президентові України. Також вказано, що команда українського лідера обговорила законопроект про Вищу раду правосуддя та питання відбору Вищої кваліфікаційної комісії суддів, запуск Суду інтелектуальної власності, який має стати майданчиком для впровадження повноцінного електронного судочинства на базі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Окрім того, під час наради детально обговорили запровадження інституту суду присяжних.

"Цією законодавчою ініціативою ми насамперед турбуємося про справедливість через залучення людей до правосуддя. Такий суд присяжних підвищує довіру суспільства загалом до судової гілки влади. Реформування судової гілки влади без суду присяжних неможливе", – підсумував глава держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  ЄС висунув нову вимогу Зеленському через проблеми з олігархами  в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?