Зеленський заявив, що звільнив очільника АП
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив, що звільнив очільника АП

Зеленський заявив, що звільнив очільника АП

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про звільнення Андрія Богдана. За словами глави держави, він вже звільнив його з посади голови Адміністрації президента, тому виконав вимогу авторів звернення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідь Зеленського агенції « Українські новини ».

Відомо, що петиція про звільнення Богдана була зареєстрована вже через два дні після його призначення главою Адміністрації президента – 23 травня. Через два місяці – 27 липня це звернення набрало необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів. 6 серпня президент відповів на петицію.

«Указом Президента України від 25 червня 2019 №434 А. Богдан звільнений з посади глави Адміністрації президента України», – йдеться у відповіді.

Конфлікт навколо призначення Андрія Богдана керівником Адміністрації президента виник через те, що він формально підпадає під дію закону «Про очищення влади». Відповідно, не має права займати державні посади.

Раніше Богдан обіймав посаду уповноваженого уряду з питань антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова – з березня 2010 по лютий 2011 року, а також з липня 2013 року по березень 2014 року.

20 червня Зеленський видав розпорядження про утворення Офісу Президента замість Адміністрації президента, а 25 червня звільнив Богдана з посади глави АП. Того ж дня колишній глава Адміністрації глави держави був призначений керівником ОП.

Адміністрація президента України була створена в 1991 році президентом Леонідом Кравчуком. Третій президент Віктор Ющенко на другий день після вступу на посаду перейменував АП в Секретаріат президента. Четвертий президент Віктор Янукович відразу після інавгурації, своїм першим указом, повернув назву «Адміністрація президента».

Нагадаємо, що нещодавно глава Офісу президента стверджував, що йому пропонували хабар у розмірі 20 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?