Зеленський збирає Раду для затвердження великого герба України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський збирає Раду для затвердження великого герба України

Зеленський збирає Раду для затвердження великого герба України
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський скликає позачергове засідання Верховної Ради для голосування за законопроєкт про великий Державний герб України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від фракції “Голос” Ярослав Юрчишин.

Джерело: Facebook Ярослава Юрчишина.

Нардеп розмістив лист Зеленського до спікера Ради Дмитра Разумкова, в якому президент просить зібрати Верховну Раду і включити до порядку денного законопроєкт "Про великий Державний герб України" (реєстраційний номер 5217).

Юрчишин зазначає, що, відповідно до законодавства, позачергове засідання має відбутися не пізніше 23 серпня. Для ухвалення законопроєкту в цілому необхідна конституційна більшість – 300 голосів, для ухвалення лише в першому читанні вистачить і 226 голосів.

Лист Зеленського до Разумкова

Депутат вважає, що на сьогодні стільки голосів у президента немає в парламенті.

 “У ВРУ немає цих голосів. Слуг народу та олігархічних груп не вистачить суто математично. Підуть домовлятися з ОПЖЗ? Після Медведчука та жомового Ківи тут буде складно. ВРУ збереться і не підтримає президента - почнуть розмову про "нетаку ВРУ", - написав Юрчишин.

Також він висловив думку, що після провалу голосування можливий розпуск Верховної Ради.

Своєю чергою заступник керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук підтвердила ЗМІ, що Зеленський попросив Разумкова скликати сесію ВРУ.

"Комітет розглянув цей проект ще до завершення сесії парламенту, тому рішення комітету готове, він був схвалений, тому документ може виноситися в зал", - розповіла Кравчук і спрогнозувала, що законопроєкт приймуть у першому читанні, а не в цілому.

 Як стало відомо раніше, 23 серпня Рада планує зібратись на позачергову сесію для прийняття резолюції чи постанови за результатами Кримської платформи.

Великий герб України

Нагадаємо, в 2020 році Міністерство культури та інформаційної політики України провело конкурс на визначення найкращого ескізу великого Державного герба України.

У листопаді 2020 року оргкомітет конкурсу визначив найкращий ескіз, який затверджуватиме парламент.

В конкурсі взяли участь 125 робіт, з них до конкурсу було допущено 112, після чого було проведено декілька турів голосування для визначення переможця. Найкращою визнали роботу Олексія Кохана.

Великий герб України

Проте проєкт великого герба отримав багато критики від відомих і звичайних українців. Його назвали незграбним і не естетичним, а також чимало людей впевнені, що великий герб взагалі не потрібний, вистачає лаконічного і досконалого малого герба - тризуба.

Так, колишній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович виступив різко проти такого нового символу України.

“На 30 річницю незалежності готують ухвалення закону про великий герб - втілення в життя забаганки Зеленського, яка розколює українське суспільство і компрометує Україну перед світом. Звертайтеся до своїх депутатів, аби вони не голосували «за», перетворивши День незалежності у день наруги над одним з найважливіших символів цієї незалежності - тризубом.

Ми успадкували його в наших предків і маємо передати своїм нащадкам. Щоб вони і 300 річницю незалежності відзначили під цим досконалим і відомим усьому світові символом. Єдиною додаткові прикрасою, якої потребує нинішній, досконалий герб є сильна українська держава. Давайте зосередимо свої зусилля на її побудові”, - висловив свою думку В’ятрович у Facebook.

Читайте також:

  • У Раді показали, як виглядатиме Великий герб України.

  • Всесвітньо відомий бренд презентував куртку з українським прапором і гербом.

  • Співочий птах з відкритим дзьобом: Меган Маркл після весілля отримала герб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?