Зеленський жорстко відреагував на обурливе рішення Ердогана проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський жорстко відреагував на обурливе рішення Ердогана проти України

Зеленський жорстко відреагував на обурливе рішення Ердогана проти України
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський відреагував на жорстке рішення Туреччини проти України щодо введення додаткового митного збору на українські товари. Під час переговорів з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом, які відбулися напередодні, президент України закликав його покращити умови доступу деяких груп українських товарів на турецький ринок і скасувати додаткові мита, так як вони негативно впливають на експорт продукції металургії, легкої та кондитерської промисловості. Ердоган пообіцяв Зеленському, що негайно доручить опрацювати це питання. Про що ще домовилися Зеленський і Ердоган, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОП.

"Тільки в квітні-червні цього року додаткові митні ставки були застосовані до понад 1400 товарних позицій. Це негативно впливає на експорт нашої металургії, легкої та кондитерської промисловості", - заявив Зеленський, ззакликавши вилучити Україну зі списку країн, в яких застосовуються додаткові мита і дотримуватися паритетних умов двосторонньої торгівлі.

У відповідь Ердоган пообіцяв, що негайно доручить опрацювати це питання з відповідними відомствами Турецької Республіки.

Президенти Туреччини і України також обговорили актуальні питання розвитку практичного співробітництва в сфері безпеки і оборони, яка є важливою складовою українсько-турецької стратегічного партнерства і має значний потенціал. Вони висловили сподівання, що вже до кінця 2020 року Київ і Анкара укладуть двосторонню угоду про співробітництво в оборонній сфері. Також Зеленський і Ердоган обговорили хід виконання попередніх домовленостей щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів, зокрема будівництва автомобільних доріг в Україні, а також житла для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з окупованого Криму.

В ході переговорів Зеленський подякував Ердогану за відстоювання прав та інтересів кримських татар, а також за сприяння звільненню українських громадян, зокрема кримських татар, які незаконно утримуються на території Російської Федерації і на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької та Луганської областей.

Важливо відзначити, що переговори Зеленського і Ердогана відбулися з ініціативи турецької сторони. Президент Туреччини подзвонив українському лідеру, щоб привітати Зеленського та всіх українців з 29-ю річницею незалежності і зазначив, що радий активізації двосторонніх контактів, які відбуваються незважаючи на епідемічну ситуацію. Ердоган також привітав Зеленського з встановленням повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Туреччині взяли жорстке рішення проти України- з 20 серпня Анкара ввела додатковий митний збір у розмірі 15-20% на 115 видів українських товарів, через що їх експорт буде фактично заблокований. Україна через це втратить близько 15 млн доларів на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?