Зеленський змінив плани щодо свого щеплення проти коронавірусу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський змінив плани щодо свого щеплення проти коронавірусу

Зеленський змінив плани щодо свого щеплення проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Перша хвиля кампанії з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 в Україні передбачає організацію щеплення медиків. Утім, вже нещодавно відповідну стратегію змінили, тож вакцину AstraZeneca від індійського виробника CoviShield отримав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він оголосив, що таким же самим чином, тобто публічно, вакцинуватиметься український державний лідер Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію посадовця у понеділок, 1 березня.

“Сьогодні були внесені зміни у наш національний план вакцинації. Це дає нам можливість у публічний спосіб вакцинуватися міністру охорони здоров'я та президенту України... Я і президент Володимир Зеленський публічно вакцинуємося проти коронавірусу препаратом CoviShield, таким чином ми хочемо продемонструвати якість цієї вакцини”, - наголосив Степанов.

Він не уточнив, коли саме Зеленський передбачає отримати відповідне щеплення.

Раніше президент України планував вакцинуватися, коли черга дійде до військовослужбовців. Він планував це зробити на правах верховного головнокомандувача.

“Я готовий одразу, але це не дуже правильно, тому що перша частина у нас буде трішечки більше за 100 тис. для наших медиків, …я б не брав би цю першу вакцину. Але готовий…я точно буду вакцинуватись з нашими військовими як верховний головнокомандувач, я це повинен робити – це буде в першій частині, але в другому етапі”, - стверджував тоді він сам.

Нагадаємо, Зеленський особисто переніс коронавірус COVID-19 та навіть перебував у самоізоляції в урядовій лікарні “Феофанія”. Це означає, що він має антитіла до пандемічної інфекції, однак все одно має намір вакцинуватися буквально у перших рядах.

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого, напередодні у державу надійшли 500 тисяч доз препарату CoviShield.

Як повідомляв ONLINE.UA, передбачається, що наступні етапи масової імунізації населення розпочнуться вже найближчими місяцями, для них ведеться підготовка на різному рівні. Від так, додаток державних послуг “Дія” можна буде використати для онлайн-запису на щеплення заздалегідь. отримати ін’єкцію можна буде саме після переходу на наступні етапи вакцинації, коли доступ до неї отримає більша кількість громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?