Зеленський змінив склад РНБО перед важливим засіданням
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський змінив склад РНБО перед важливим засіданням

Зеленський змінив склад РНБО перед важливим засіданням
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 19 лютого, відбудеться закрите засідання РНБО, яке скликає президент України Володимир Зеленський через необхідність терміново протидіяти загрозам нацбезпеки. Перед цим президент змінив склад Ради національної безпеки і ввів в нього міністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну. Відповідний указ Зеленський підписав 17 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Лапутіну Юлію Анатоліївну - міністра у справах ветеранів України", - йдеться в указі Зеленського №56/2021.

Нагадаємо, Юлія Лапутіна очолила Міністерство у справах ветеранів в грудні 2020 року. До цього вона майже 30 років служила і працювала в СБУ. Останні 6 років працювала на посаді заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. У 2014 році генерал-майорка СБК Юлія Лапутіна була командиром оперативної групи Служби безпеки України в АТО і виконувала завдання по затриманню бойовиків.

Як відомо, на останньому засіданні РНБО, яке відбулося в перших числах лютого, було прийнято рішення ввести санкції проти нардепа Тараса Козака і телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK, які заблокували вже 3 лютого. Після цього секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що санкції проти Козака - це тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лапутіна розповіла, що Путін готував окупацію Криму з 2008 року і про це знала влада України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?