Зеленський змінив склад ТКГ - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський змінив склад ТКГ - що сталося

Зеленський змінив склад ТКГ - що сталося
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський своїм указом призначив уповноваженим представником України в робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Геннадія Кузнєцова, звільнивши від виконання цих обов'язків Валерію Лутковську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 19 червня 2019 року № 414 "Питання забезпечення представництва України у Тристоронній контактній групі" (зі змінами, внесеними Указами від 9 липня 2019 року № 504, від 13 серпня 2019 року № 596 та від 18 вересня 2019 року № 701) уповноважити Кузнєцова Геннадія Івановича представляти Україну у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, увільнивши від виконання цих обов’язків В.Лутковську", - сказано в указі.

Наразі відомо, що Геннадій Іванович Кузнєцов – український спецназівець, генерал-майор Служби безпеки України, керівник Центру спецоперацій по боротьбі з тероризмом СБУ. У 2014 році указом президента нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Варто звернути увагу на те, що колишня омбудсмен Валерія Лутковська була представницею України в гуманітарній підгрупі ТКГ з 3 червня 2019 р.

Як повідомляв ONLINE.UA,  напередодні нещодавньої зустрічі ТКГ в ОБСЄ  заявили, що 2019 рік став, ймовірно, переломним для війни на Донбасі. За цей рік зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?