Зеленський зробив несподіване зізнання про вплив орігархів на уряд
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зробив несподіване зізнання про вплив орігархів на уряд

Зеленський зробив несподіване зізнання про вплив орігархів на уряд
Джерело:  online.ua

Олігархи володіють 70-80% активів в Україні і з ними співпрацюють найкращі менеджери, багато з яких потрапляють в уряд. Безпосередньо олігархи не впливають на Кабмін, але з ними можуть бути пов'язані окремі особи. Про це заявив український глава Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента України.

"Олігархи володіють 70% -80% активів в Україні. Кожен менеджер в Україні працював на когось із них або якимось чином пов'язаний з кимось із них. Адже вони наймають кращих. Ми повинні це розуміти", - пояснив Зеленський .

Він запевнив, що на новий уряд олігархи не впливають і це незабаром доведуть нові міністри, призначення багатьох яких піддали жорсткій критиці.

"Курс України не змінюється від кадрових перестановок. Україна і надалі націлена на виконання реформ, заявлених в програмі Володимира Зеленського. Зокрема, мова йде про подальшу співпрацю з Міжнародним валютним фондом, впровадженні земельної реформи, розробки необхідного законопроекту про банки, який не дозволить колишнім власникам повертати їх. У нового уряду є достатньо можливостей довести, що сумніви критиків безпідставні", - підкреслив Зеленський.

Український лідер нарешті пояснив, що був змушений відреагувати на ефективність роботи уряду і провести в ньому кадрові перестановки. Він запевнив, що не планує міняти жодної людини в країні, яка працює справедливо і ефективно.

"Потрібно було реагувати на ефективність роботи Кабміну. Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете програти. Справа не в ваших особистих рейтингах, не в тому, що вас можуть виженути з влади, а в тому, що в України, можливо , більше не буде шансу зробити ці зміни ", - додав президент.

Нагадаємо, 4 березня український парламент проголосував за призначення нового складу уряду, який тепер буде очолювати Денис Шмигаль. Народні обранці 277 голосами підтримали 13 кандидатур, які раніше запропонував новий глава Кабміну. У новий уряд увійшли 15 міністрів - ще 4 посади залишаються вакантними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський поставив жорсткі вимоги новому уряду України. Він вимагає, що Кабмін на чолі зі Шмигалем "зробив неможливе".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?