Зеленський зробив несподівану заяву щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зробив несподівану заяву щодо жителів Донбасу

Зеленський зробив несподівану заяву щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський обурений рішенням команди президента Росії Володимира Путіна і бойовиків, яких підтримує Кремль, заблокувати роботу нових КПВВ на Донбасі. Тому він звернувся до всіх українців, яким зараз доводиться жити в окупації, і пообіцяв їм, що Україна зробить все, щоб "це" нарешті закінчилося. Щоб жителі Донбасу почули і зрозуміли, Зеленський перейшов для них на російську мову. Президент нагадав, що Україна відкрита для жителів ОРДЛО. Глава української держави висловив сподівання, що українці на Донбасі зроблять свої висновки і дадуть правильні оцінки тому, що відбувається, завдяки чому війна закінчиться і в Україні настане довгоочікуваний мир. Таке відеозвернення Зеленський записав з клініки "Феофанія", де зараз проходить лікування від коронавіруса, повідомляє ONLINE.UA.

"Хочу звернутися до наших громадян, наших українцям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Ви бачите самі все. Україна для вас відкрита у всіх сенсах цього слова. Ви знаєте, хто блокує КПВВ з іншого боку, хто розділяє нас ... Сьогодні Україна робить все, щоб це нарешті закінчилося. І коли я кажу "це", я не тільки КПВВ, я про це, яке твориться сьомий рік. Я точно знаю, що ця війна закінчиться і ніякі КПВВ нам будуть не потрібні", - йдеться в зверненні Зеленського .

До звернення президента України приєднався віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. Він нагадав, що українська влада, щоб допомогти українцям в ОРДЛО, відкрила чотири КПВВ в Донецькій області та три - у Луганській. Резніков пообіцяв, що вже через місяць буде відкрито зручний сервісний центр в Новотроїцькому, а також модернізують пункт пропуску в Чонгарі.

Як відомо, бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" продовжують посилювати обмеження по пересуванню місцевих жителів Донбасу. Вони відмовилися відновлювати роботу КПВВ в ОРДЛО, незважаючи на те, що на підконтрольній Україні території пункти пропуску відкрилися 10 листопада. Виїхати з окупованої Донецької області, як і раніше, можуть тільки ті українці, які мають реєстрація на підконтрольній Україні території і тільки два рази в тиждень (по понеділках і п'ятницях), тільки через КПВВ "Оленівка", який з'єднаний дорожнім коридором з пунктом пропуску "Новотроїцьке". Пропуск жителів Донбасі через КПВВ "Майорське", "Мар'їнка" і "Гнутове" заборонений. В окупованій Луганській області ситуація аналогічна. Бойовики "ЛНР" також відмовилися зі свого боку відкривати нові КПВВ "Щастя" і "Золоте" - працює тільки пункт пропуску "Станиця Луганська".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина і Франція екстрено звернулися до Путіна через Україну. Представники Меркель і Макрона вимагають негайно відкрити нові КПВВ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?