Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Британії Шаппсом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Британії Шаппсом

Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Британії Шаппсом
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, який перебуває в Києві з візитом.

Джерело: Офіс президента

Зустріч Зеленського та Шаппса

В Офісі президента повідомили, що Зеленський подякував Великій Британії за потужну фінансову, оборонну та гуманітарну підтримку України під час війни.

Дякую від імені всієї країни за все те, що ви для нас робите. Ми вдячні за вашу допомогу – військову, фінансову, гуманітарну. Дуже дякую, що ми можемо покладатися на вас, - сказав Зеленський.

Зазначається, що Зеленський високо оцінив рівень співпраці зі Сполученим Королівством в оборонній сфері, що дає змогу суттєво розширювати спроможності української армії на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї.

На зустрічі обговорили питання посилення української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Британія продовжить підготовку українських військових

Шаппс в інтерв'ю Sky News заявив, що Британія планує підготувати ще 30 тисяч українських військових до кінця року.

Наша мета – підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців. Тому я не думаю, що британська рішучість похитнеться. І ми стоятимемо пліч-о-пліч з українцями, - сказав він.

Шаппс додав, що Британія посилить підтримку України.

Я щойно оголосив про десятки тисяч додаткових боєприпасів, загальна кількість яких вже становить близько 300 тисяч, і ми надамо величезну кількість додаткової підтримки та обладнання до кінця цього року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?