Зеленський зважився на сміливе рішення - вже підписаний указ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зважився на сміливе рішення - вже підписаний указ

Зеленський зважився на сміливе рішення - вже підписаний указ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський 3-го квітня підписав указ про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. В документі зазначається, що бригада українських медиків найближчим часом вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з COVID-19 та обміну досвідом. Окрім того, вказано, що частина лікарів буде визначена МОЗ, інші – МВС. Також указом передбачається, що українська сторона забезпечить оплату та захист медика, а влада Італії – проживання та харчування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Пресслужба глави держави розповідає, що до наступного тижня планується поставка до Італії медичного спирту, обсяг якої визначатиметься з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

З офіційним коментарем вже виступив сам український лідер.

"Лікарі матимуть найкращий захист, усі спецзасоби: найнадійніші захисні костюми, окуляри, достатньо рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу… Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити", - заявив Володимир Зеленський.

За словами глави держави, за цей відрізок часу Україна зможе просунутися вперед у лікуванні коронавірусу, а також матиме фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії.

Варто нагадати, що нещодавно в ході селекторної наради у президента глава МВС Арсен Аваков розповів, що Італія потребує термінової допомоги України. Міністр тоді запропонував допомогти італійській стороні, надавши спирт для медичних потреб.

Що важливо розуміти, від початку епідемії в Італії 105 792 людини заразились коронавірусом. За минулу добу у зв’язку з коронавірусом в Італії померли 837 людей - всього в країні зафіксовано 12 428 летальних випадків.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, редакція відомої італійської газети La Stampa неочікувано для всіх поскаржилася на тиск з боку Міноборони РФ після публікації критичних матеріалів щодо гуманітарної допомоги Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?