Зеленський звернувся до Ахметова з неочікуваною пропозицією - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся до Ахметова з неочікуваною пропозицією - що сталося

Зеленський звернувся до Ахметова з неочікуваною пропозицією - що сталося
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський запропонував енергетичному холдингу ДТЕК відомого олігарха та бізнесмена Ріната Ахметова взяти участь у приватизації неприбуткових державних шахт. Дана пропозиція прозвучала в ході наради з профспілками шахтарів 25 лютого у Києві. Глава держави наголосив, що інвестор повинен бути потужний у цій сфері, передає ONLINE.UA.

Володимир Зеленський поцікавився у ДТЕК, чи готовий енергохолдинг приватизовувати неприбуткові держахти.

"Якщо вірити статистиці, що у нас багато державних шахт, що не прибуткові. І якщо порівнювати їх з вашими шахтами, і говорити про внесок ДТЕК у цю сферу... У мене до вас запитання: будете приватизувати?", – запитав Зеленський.

Що цікаво, на це генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко відповів, що не може поки сказати, чи цікаво це компанії. На його думку, Антимонопольний комітет, швидше за все, буде проти цього. У відповідь український лідер пожартував, що вмовить АМКУ не виступати проти приватизації компанією Ахметова державних шахт.

Варто зазначити, що згодом міністр енергетики Олексій Оржель підкреслив, що наразі в Україні з 34 держшахт рентабельні лише 11. Решта потребують державних дотацій. Зеленський доручив Оржелю невідкладно провести повний фінансовий і кадровий аудит вугільних підприємств. Окрім того, він повинен прозвітувати публічно і передати результати до правоохоронних органів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабмін дав важливе доручення ДФС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?