Зеленський звернувся до українців та підписав закон про призов резервістів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся до українців та підписав закон про призов резервістів

Зеленський звернувся до українців та підписав закон про призов резервістів
Джерело:  online.ua

22 лютого президент України Володимир Зеленський знову звернувся до українців. Він оголосив про підписання закону про призов резервістів в особливий період, а також економічну програму для підтримки локалізації українського виробництва.

Джерело: звернення Зеленського

 Президент оголосив про призов резервістів

Зеленський оголосив про призов резервістів в особливий період. Це означає, що оперативний резерв, тобто громадяни, які уклали контракти з ЗСУ, а також військовослужбовці, які звільнилися з військової служби будуть підлягати призову.

Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем Збройних сил України видано указ про призов резервістів в особливий період. Підкреслюю, мова йде виключно про громадян, віднесених до оперативного резерву, – заявив президент.

Незабаром також відбудуться навчальні збори сил територіальної оборони

Також Зеленський анонсував, що 23 лютого зустрінеться з 50 представниками великого бізнесу. Він наголосив, що бізнесмени мають залишитися працювати в Україні. Оскільки війська ЗСУ захищають нашу державу, то й "бізнес має захищати нашу економіку, фінанси".

Бізнес має створювати робочі місця, підіймати і зміцнювати Україну – разом, кожен на своєму фронті, – пояснив президент.

Українці – мирна нація. Ми хочемо тиші. Але якщо ми сьогодні промовчимо, то завтра зникнемо. Нас чекає щоденна важка робота. І ми до неї готові. Впевненість у собі. Впевненість у країні. Впевненість у перемозі, - сказав лідер держави.

Заходи на підтримку економіки

Президент оголосив заходи на підтримку економіки, які він назвав економічним патріотизмом.

Патріот — це той, хто б’ється з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима і створює на ній робочі місця. Тому ми запускаємо програму економічного патріотизму. Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва, - повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що у Верховній Раді партії повинні працювати в інтересах України

Зараз всім українським політикам час бути державними діячами, відкинути свої амбіції заради нашої держави. Перед записом цього відео я зустрівся з усіма лідерами парламентських фракцій і груп. Всі розуміють, що сьогодні у парламенті нам потрібна оборонна коаліція. Єдність, швидкі та важливі рішення для економічної стійкості і обороноздатності нашої держави. Сьогодні всі політики, всі партії одного кольору — синьо-жовтого, - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?