Зеленський звернувся з несподіваним закликом до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся з несподіваним закликом до українців

Зеленський звернувся з несподіваним закликом до українців
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що жителів ОРДЛО потрібно називати громадянами України, а ніяк не "сєпарами". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Голова держави виступив у Маріуполі на "Форумі єдності". За його словами, потрібно розгорнути масштабну гуманітарну та інформаційну політику. Останню він назвав спільним викликом та відповідальністю користувачів інтернету, медіа, влади.

"Наших громадян з Луганська та Донецька, незалежно від їхнього ставлення до так званих "ЛНР", "ДНР" – без винятку називають "сєпарами", а в офіційній риториці вже стало нормою казати "мешканці". "Мешканці тимчасово окупованих територій". І все менше, згадуючи жителів Криму та Донбасу, ми говоримо "громадяни України". Це неправильно. Ми не повинні про це забувати. Вони не повинні про це забувати", - вважає Зеленський.

Окрім того, президент наголосив на відсутності теми Криму у значних медіа. Згадки ж населення непідконтрольного Донбасу пов'язане виключно з війною. Це створює певне клеймо на цих людях.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час виступу порушив тему реінтеграції ОРДЛО та Криму в українське поле. На його думку, це потребує пошуків консенсусу з цього питання у суспільстві. Президент вважає, жодна з ідей не отримає 100% підтримки, проте необхідно знайти найбільш популярну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?