Зеленський звернувся з невідкладним проханням до Австрії - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський звернувся з невідкладним проханням до Австрії - що сталося

Зеленський звернувся з невідкладним проханням до Австрії - що сталося
Джерело:  online.ua

15 вересня глава держави Володимир Зеленський під час візиту до Відня звернеться з терміновим проханням до австрійського канцлера назвати одну із площ австрійської столиці площею України. Варто звернути увагу на те, що йдеться про площу перед храмом УГКЦ святої Варвари, який вже 245 років належить українським греко-католикам і є одним із центрів українського життя у Відні. Що важливо розуміти, досі площа не мала ніякої назви. Ще в 2019 році громада церкви за підтримки посла України в Австрії і деяких місцевих політиків вже зверталася до голови першого району Відня з проханням назвати площу перед храмом Ukraineplatz - площею України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на австрійські ЗМІ, серед яких агентство APA та OE24.

"Наприкінці серпня цього року церква святої Варвари оголосила збір підписів про найменування площі перед храмом площею України. Підписати петицію можна щонеділі у приміщенні парафіяльного залу церкви святої Варвари від 10:00 до 14:00. Петицію в найближчому майбутньому передати канцлеру Австрії", - йдеться в повідомленні.

Що цікаво, також український лідер Володимир Зеленський напередодні візиту до Відня почав публічно запевняти, що танець колишньої глави МЗС Австрії з Володимиром Путіним на її весіллі не має негативного впливу на відносини між країнами.

"Якщо чесно, я вже й забув історію про це весілля. Відносини між Австрією і Україною є глибокими, ця справа була лише невеликим епізодом. Вона не має негативного впливу на відносини між нашими державами", - наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, для нього важлива підтримка Австрії територіальної цілісності України.

"У нас війна на сході України, і Австрія підтримує територіальну цілісність України. Для мене це дуже важливо. Я вже зустрічався з канцлером Себастіаном Курцом, у нас хороші відносини", - підкреслив український лідер.

Варто звернути увагу на те, що глава держави Володимир Зеленський 15 вересня вперше відвідає Відень. Що важливо розуміти, візит відбувається на запрошення федерального президента Александра ван дер Беллена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський зробив останнє попередження команді Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?