Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО

Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Це підтверджує Указ №724/2019 на сайті Офісу президента України, передає ONLINE.UA.

"Звільнити Данилюка Олександра Олександровича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - сказано в повідомленні.

Як відомо, у п’ятницю, 27 вересня, голова РНБО Данилюк написав заяву про звільнення. За попередніми даними, політик написав заяву через конфлікт із очільником Офісу президента Андрієм Богданом.Цей конфлікт тривав кілька місяців. Данилюк нібито не зміг змиритися з методами управління "в стилі Богдана".

Нагадаємо, що 22 травня Зеленський призначив екс-міністра фінансів Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони. З квітня 2016 року по червень 2018 року Данилюк обіймав посаду міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана, але його звільнили через конфлікт з Гройсманом. Варто зазначити, що Данилюк був одним із ідеологів націоналізації "Приватбанку", співвласником якого був олігарх і колишній бізнес партнер Зеленського Ігор Коломойський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Данилюк заявив, що Східні території України, що межують із тимчасово окупованими, потребують економічного відновлення. На його думку, Київ повинен максимально сфокусуватись на реформах, які необхідно там втілити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?