Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Пристайка
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Пристайка

Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Пристайка
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Вадима Пристайка з посади посла у Британії, який назвав "нездоровим сарказмом" слова президента про те, що він може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку.

Джерело: Офіс президента

Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Пристайка

Згідно з текстом указу, Пристайко звільнений з двох посад – надзвичайного та повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії та постійного представника при Міжнародній морській організації за сумісництвом.

Звільнити ПРИСТАЙКА Вадима Володимировича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії та з посади Постійного представника України при Міжнародній морській організації (IMO) за сумісництвом, – йдеться в документі.

Що відомо про Вадима Пристайка

Пристайко став послом після посади міністра закордонних справ та віцепрем'єр-міністра з питань євроатлантичної інтеграції.

Був главою Місії України при НАТО. З травня по серпень 2019 був заступником глави ОПУ. 29 серпня 2019 – міністрзакордонних справ України в уряді Олексія Гончарука. 4 березня 2020 звільнений з посади міністра і призначений віцепрем'єр-міністром з питань євроатлантичної інтеграції в уряді Дениса Шмигаля. 4 червня 2020 року звільнений із цієї посади через призначення послом України у Британії.

З 20 липня 2020 року – посол України у Британії.

З 30 грудня 2020 — Представник України при Міжнародній морській організації (IMO).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?