Зеленського попередили про плани ОПЗЖ захопити телеканал Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленського попередили про плани ОПЗЖ захопити телеканал Ради

Зеленського попередили про плани ОПЗЖ захопити телеканал Ради
Джерело:  online.ua

Ексдепутат Сергій Лещенко вирішив попередити команду глави держави Володимира Зеленського та усіх українців про те, що народні обранці з фракції "Опозиційна платформа – За життя" планують заблокувати трибуну Верховної Ради та захопити телеканал "Рада". За його словами, до такої провокації нардепи вирішили вдатися після того, як стало відомо, що президент України ввів санкції проти каналів кума Путіна Віктора Медведчука. Своє попередження політик опублікував в Телеграм, передає ONLINE.UA.

"Фракція ОПЗЖ планує в середу вранці блокувати трибуну і захопити телеканал "Рада". Це їх єдиний доступ до ефірного мовлення після відключення телеканалів санкціями РНБО. Також качати будуть через комітет зі свободи слова, який очолює член ОПЗЖ Нестор Шуфрич. "Це буде предметом найгострішої дискусії у Верховній Раді", - пообіцяв Шуфрич в ефірі Ньюсвана, який після відключення продовжив мовлення в Ютюбі.ОПЗЖ розраховує на те, що їх негласно підтримає спікер Разумков, який не голосував за санкції проти каналів Медведчука. Як вам плани ОПЗЖ?", – йдеться в повідомленні Сергія Лещенка.

Варто звернути увагу на те, що уфракції "Слуга народу" поки що немає позиції щодо введення в дію рішення РНБО про блокування телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne. Про це нещодавно повідомив очільник парламентської фракції Давид Арахамія.

"Учора ввечері сталася подія, яка справді дуже резонансна. І не було ще обговорення. Необхідно скликати фракцію і спільно (обговорити – ред)", - заявив він журналістам 3 лютого під будівлею парламенту.

Що стосується спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, то він дійсно виступив проти рішення Володимира Зеленського ввести санкції проти каналів Віктора Медведчука.

"Я утримався. Санкції доцільні там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут все не на місці. І санкції щодо каналів - це погано. Навіть враховуючи те те, чиї вони", — озвучив свою позицію очільник Верховної Ради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Мінкульту Олександр Ткаченко заявив, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" — це іноземна пропагандистська машина й підтримав рішення Зеленського щодо блокування мовників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?