Зеленському не дозволили виступити з промовою на Євробаченні-2023
Категорія
Культура
Дата публікації

Зеленському не дозволили виступити з промовою на Євробаченні-2023

Зеленському не дозволили виступити з промовою на Євробаченні-2023
Джерело:  online.ua

Організатори "Євробачення-2023" не дали можливості українському лідеру Володимиру Зеленському виступити з відеозверненням у фіналі пісенного конкурсу, який відбудеться уже 13 травня, хоча він просив про це.

Джерело:  The Times

Зеленському відмовили у проханні виступити з промовою на Євробаченні

Як вдалося дізнатися британським журналістам, президент України мав намір виступити по відеозв'язку перед багатомільйонною аудиторією "Євробачення", щоб нагадати людям із різних країн про важливість підтримки України у цей непростий час.

Проте Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором "Євробачення" в Ліверпулі разом з BBC, не дозволила Володимиру Зеленському це зробити.

Там це аргументували тим, що "Євробачення" є міжнародним розважальним шоу і підпорядковується суворим правилам і принципам, які ніхто не порушував з моменту його створення.

Одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу. Цей принцип забороняє можливість робити політичні або подібні заяви в рамках конкурсу. Прохання Зеленського звернутися до глядачів на конкурсі "Євробачення", хоча й було зроблено з благими намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечить правилам заходу, – відповіла у EBU на прохання Зеленського.

За словами журналістів, насправді "складні і делікатні" переговори щодо цього питання досі не закінчилися й, цілком ймовірно, що рішення ще можуть змінити.

Зеленський відповів, чому невдоволений проведенням Євробачення у Британії

Як заявив нещодавно глава держави Володимир Зеленський, він дещо незадоволений тим, що конкурс, як мав би відбутись в Україні, перенесли аж у Велику Британію.

На його переконання, потрібно було обрати ближчу країну – Польщу або Словаччину.

Від початку моя думка була, якщо ми не зможемо приймати Євробачення, воно повинно відбутися в якійсь з держав, яка має з нами спільні кордони, як то Словаччина або Польща, або ще якась держава, куди наші люди могли б поїхати, де це було б дуже близько, – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?