Зеленському висунули жорсткі вимоги щодо його розмов з Путіним
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленському висунули жорсткі вимоги щодо його розмов з Путіним

Зеленському висунули жорсткі вимоги щодо його розмов з Путіним
Джерело:  online.ua

На сайті президента України зареєстровано дві пітіціі, в яких українці вимагають від Володимира Зеленського оприлюднити записи його телефонних розмов з російським главою Володимиром Путіним. Автори петиції вважають, що переговори президентів РФ і України не можуть бути приватними балачками, тому про їхній зміст повинні знати жителі країни, передає ONLINE.UA.

У першій петиції, зареєстрованої 28 вересня, міститься заклик до Зеленського оприлюднити тексти бесід з Путіним на тлі "дипломатичного скандалу з лідером США Дональдом Трампом".

"Наголошуємо, що Ви-президент України, а не приватна особа, тому ці розмови не можуть бути особистими приватними балачками, тим більше що мова йде про розмови з лідером країни-агресора - Путіним", - йдеться в документі.

Слідом за цією петицією на сайті президента України з'явилося і друга подібна вимога до Зеленського. У документі українці вимагають розкрити умови масштабного обміну полоненими між Україною і Росією, який відбувся 7 вересня.

"Народ України вимагає від Вас викласти стенограму Ваших переговорів з Путіним. Народ України вимагає від Вас повідомити ту ціну, яку він заплатив або заплатить за звільнення українських громадян", - йдеться в тексті петиції.

Слід зазначити, що вимоги оприлюднити запис розмов з Путіним Зеленському висунули після того, як виник дипломатичний скандал в зв'язку розмовою українського лідера з президентом США. На тлі цього скандалу Трампу загрожує імпічмент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп заявив, що ні в якій формі і ні в якому вигляді не чинив тиск на президента України Володимира Зеленського. Це, на його думку, підтверджує і заява українського лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?