Земельна реформа: в ЄС дали детальну пораду Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Земельна реформа: в ЄС дали детальну пораду Україні

Земельна реформа: в ЄС дали детальну пораду Україні
Джерело:  ua.interfax.com.ua

В Євросоюзі загалом підтримують земельну реформу в Україні, але попереджають про необхідність дбайливого її впровадження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За відповідною заявою виступив дипломатичний представник Брюсселя в Києві Матті Маасікас. За його словами, відкриття ринку землі повинно в першу чергу надати користь малому фермерству.

"Що стосується земельної реформи, то відповідно до підрахунків Світового банку, впровадження цієї реформи може додати від 1 до 1,5% до ВВП України. ЄС підтримує ці цілі відкриття ринків. Але є десятки деталей, десятки речей, які необхідно правильно впровадити", - зазначив посол.

Він додав, що інший важливий момент — приведення до ладу всіх реєстрів. Без цього неможливе проведення купівлі чи продажу.

"Все, що стосується геокадастру і всіх пов'язаних із ним питань — це теж та сфера, де ЄС надає свою підтримку, зокрема фінансову. Весь комплекс цих питань має бути приведено в порядок. Необхідно забезпечити правову визначеність, щоб люди чітко знали, що і яку земельну ділянку вони купують або продають", - пояснив Маасікас.

Нагадаємо, нардепи Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроєкт про скасування мораторію на продаж землі, яка має сільськогосподарське призначення. Друге читання призначене на четвер, 6 лютого.

Як повідомляв ONLINE.UA, ранок згаданого дня розпочався в Раді з блокування трибуни й президії. Між нардепами з різною позицією на відкритий ринок землі сталися сутички.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?