Землетрус у Туреччині — відомо про понад 2600 загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Землетрус у Туреччині — відомо про понад 2600 загиблих

Землетрус у Туреччині — відомо про понад 2600 загиблих
Джерело:  online.ua

6 лютого турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган офіційно оголосив семиденний національний траур у зв’язку з загибеллю великої кількості людей внаслідок руйнівного землетрусу. Згідно з останніми даними, кількість підтвержених загиблих у країні зросла до 1651. Окрім того, повідомляється про понад 1000 жертв у Сирії.

Джерело: Anadolu

Внаслідок землетрусу у Туреччині загинули понад 2600 людей

За словами журналістів, протягом тижня трауру будуть приспущені прапори по всій території країни та на будівлях дипломатичних представництв Туреччини за кордоном.

Як стверджує очільник Міністерства охорони здоров’я Фахреттін Коджа, наразі його команді відомо вже про 1651 загиблого та понад 11 тисяч постраждалих.

Окрім того, міністр підтвердив, що відомство займається організацією спеціального корабеля для масової евакуації травмованих людей до лікарень у Мерсіні. Згідно з останніми даними, судно повинне зайти у порт Іскендерун.

Також зазначається, що рятувальники продовжують розбирати завали, тому кількість жертв землетрусу може зрости.

Що відомо про землетрус у Туреччині 6 лютого

Вранці 6 лютого на південному сході Туреччини стався потужний землетрус магнітудою 7,4 бала.

За словами журналістів, потужний землетрус стався в південній провінції Кахраманмараш.

Підземні поштовхи залягали на глибині 7 кілометрів.

Окрім того, в обідню пору в зоні, де у понеділок вранці стався сильний землетрус, відбувся ще один дуже потужний поштовх.

Новий землетрус відчувався також в Дамаску, Латакії та низці інших провінцій Сирії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?