Землетрус в Туреччині - названа кількість загиблих
Категорія
Події
Дата публікації

Землетрус в Туреччині - названа кількість загиблих

Землетрус в Туреччині - названа кількість загиблих
Джерело:  online.ua

Масштабний землетрус в Туреччині забрав життя 41 людини. Наслідки катастрофи намагаються ліквідовувати уже декілька днів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на державну турецьку агенцію Anadolu.

Як відомо, землетрус магнітудою 6,8 сколихнув східну провінцію Елязиг. Тремор відчули також у сусідніх країнах, включаючи Сирію та Грузію. В регіоні відчувалося понад 700 повторних поштовхів, дев'ять - вище магнітуди 4,0.

Мехмет Гуллуоглу, керівник Управління з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD), заявив, що останнє тіло витягли з-під завалів.

"Рятувальникам вдалося витягти з-під уламків 45 осіб. Вони працювали всю ніч у п’ятницю та в суботу при мінусових температурах - використовували руки, дрилі та копачі, щоб врятувати людей з-під завалів. З 1 607 постраждалих більшість вже виписали з лікарень", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що в регіоні наразі тривають рятувальні роботи. У них задіяно понад 3800 осіб, сотні транспортних засобів та 22 службові собаки.

Що важливо, турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв: тим, хто втратив своє житло, зведуть будинки зі сталевим каркасом.

У соцмережах поширюють моторошні фото і відео наслідків землетрусу в Туреччині. На кадрах зображені зруйновані багатоповерхові будинки і люди, які в паниці залишають свої домівки.

Слід зазначити, що крім Туреччини потужний землетрус відчули на півночі Сирії, в Лівані і Іраку. Про руйнування і постраждалих не повідомляється.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні стався землетрус  на Закарпатті. Підземні поштовхи магнітудою 3 бали були зафіксовані в районі міста Виноградів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?