Згорів будинок під Києвом, де знімали телесеріал «Свати»
Категорія
Події
Дата публікації

Згорів будинок під Києвом, де знімали телесеріал «Свати»

Згорів будинок під Києвом, де знімали телесеріал «Свати»
Джерело:  24 канал

У селі Горенка неподалік Києва згорів будинок, у якому протягом кількох років студія «Кіноквартал» вела зйомки свого телесеріалу «Свати». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

За словами пожежників, вогнем була знищена половина будівлі. На щастя, ніхто не постраждав.

Відомо, що злощасний будинок у 2007-2012 роках активно використовувався в якості знімальної локації при створенні телесеріалу «Свати». За сюжетом, у ньому жили головні герої – подружжя Валентина та Іван Будько.

Виконавець ролі Івана Будька – російський актор Федір Добронравов у 2017 році отримав заборону на в’їзд в Україну від СБУ. Добронравов виявився активним прихильником анексії Криму та ще до того ж «засвітився» з кількома антиукраїнськими заявами. Через це під заборону в Україні підпав і серіал «Свати».

Однак, все різко змінилося після того, як головний власник ТОВ «Кіноквартал» Володимир Зеленський став беззаперечним лідером президентських перегонів. Вже наприкінці березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва вирішив, що заборона СБУ на в'їзд в Україну Добронравову є протиправною, і скасував її. Також суд скасував заборону на трансляцію серіалу «Свати».

14 червня Міністерство культури виключило Добронравова з переліку осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці.

Нагадаємо, що 12 червня Експертна комісія Держкіно відмовила телеканалу «1+1» у видачі прокатного посвідчення на трансляцію другого сезону серіалу «Свати».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?