Жахливий та варварський удар Росії. ЄС засудив терористичну атаку РФ по Костянтинівці з 17 загиблими
Категорія
Світ
Дата публікації

Жахливий та варварський удар Росії. ЄС засудив терористичну атаку РФ по Костянтинівці з 17 загиблими

Жахливий та варварський удар Росії. ЄС засудив терористичну атаку РФ по Костянтинівці з 17 загиблими
Джерело:  online.ua

ЄС засудив терористичну атаку РФ по Костянтинівці з 17 загиблими та 32 пораненими, назвавши його жахливим та варварським ударом.

Джерело: Європейська правда

ЄС засудив терористичну атаку РФ по Костянтинівці 

Євросоюз відреагував на російський обстріл Костянтинівки в Донецькій області, внаслідок якого загинули 17 осіб, ще 32 були поранені.

Про це йдеться у заяві речника Єврокомісії з питань зовнішньої політики та політики безпеки Петера Стано.

Росія продовжує тероризувати цивільне населення України. Сьогоднішній огидний і варварський ракетний обстріл ринку в Костянтинівці забрав життя щонайменше 16 людей, у тому числі дитини, і поранив десятки інших, – зазначив Стано.

Він вказав, що атака по Костянтинівці стала наслідком ескалації протягом останніх місяців атак дронами і ракетами по всій Україні.

Це відбувається на додаток до щоденних невибіркових обстрілів і бомбардувань Росією поблизу лінії фронту, що призводять до сотень жертв серед цивільного населення. ЄС рішуче засуджує ці напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру і закликає Росію негайно припинити свою антигуманну і незаконну агресію, – підкреслив представник Єврокомісії.

Стано також нагадав про систематичні російські удари по півдню Україи, що демонструє, як Росія "поглиблює глобальну кризу продовольчої безпеки своєю незаконною агресивною війною проти України", а також демонструє російську логіку збільшення своїх економічних прибутків за рахунок України, свідомо наражаючи на небезпеку мільйони найбільш вразливих людей по всьому світу.

Умисні напади на цивільних осіб є воєнними злочинами. Усі командири, виконавці та співучасники цих звірств будуть притягнуті до відповідальності, – додав він.

Що відомо про атаку РФ на Костянтинівку

Удень 6 вересня російські війська вдарили по Центральному ринку міста. Володимир Зеленський опублікував відео удару і зазначив, що окупанти вдарили артилерією.

За останніми даними, внаслідок російського удару 17 осіб загинуло, 32 отримали поранення.

Пошуково-рятувальну операцію завершено. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Климено в Telegram.

Пошуково-рятувальну операцію в Костянтинівці завершено. Станом на 18:00 унаслідок російського обстрілу 17 осіб загинули та 32 отримали поранення.

Росіяни завдали удару по місту і вбили людей на річницю звільнення Констянтинівки від нацистів, яка відзначається 6 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?