Жахливий тягар - Гейтс вразив новим прогнозом про боротьбу проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Жахливий тягар - Гейтс вразив новим прогнозом про боротьбу проти коронавірусу

Жахливий тягар - Гейтс вразив новим прогнозом про боротьбу проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Нові ефективні ліки проти коронавірусу COVID-19 можуть з'явитися до кінця року, вважає бізнесмен і меценат Білл Гейтс. Такі розробки допоможуть у боротьбі проти пандемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

На думку співзасновника Microsoft, до кінця 2021 року медичні фахівці удосконалять методику виявлення нової інфекції у людей. Медикаменти, які допоможуть вже інфікованим людям, він назвав "найбільш перспективним напрямком, хоча про нього й не говорять так часто, як про вакцину".

"Якщо є кілька препаратів, які в сукупності знижують смертність і розвиток серйозних захворювань більш ніж на 80%, можливо, більш ніж на 90%, то це допоможе полегшити жахливий тягар. Думаю, що до кінця року препарати значно змінять ситуацію", - наголосив Гейтс.

Він зауважив, вакцина дозволить зупинити поширення коронавірусу на території розвинених країн до кінця 2021 року. Протягом наступних 9 місяців після того поширення інфекції можна буде зупинити на всій планеті.

Станом на 24 липня у світі встановили вже 15,5 мільйона діагнозів COVID-19. Жертвами глобальної епідемії стали понад 633 тисячі людей. Найбільшими осередками інфекції залишаються Сполучені Штати, Бразилія та Індія. Їх трохи наздоганяє Росія, однак там кількість хворих ще не досягла мільярда.

Розробку вакцини почали одразу у кількох розвинених країнах ще на початку пандемії коронавірусу COVID-19. Ще взимку фахівці прогнозували, ймовірність завершення таких проєктів до 2021 року є низькою. Також часу потребує поширення медикаментів у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я відзначила серйозний прогрес фахівців у розробці вакцини проти коронавірусу COVID-19. Одночасну кілька препаратів знаходяться на стадії клінічних випробувань. Жоден з них ще не став приводом для питань з точку зору безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?