Жінка чекає сина з полону і 2 роки шле гроші шахраям - розповідь волонтера
Категорія
Україна
Дата публікації

Жінка чекає сина з полону і 2 роки шле гроші шахраям - розповідь волонтера

Жінка чекає сина з полону і 2 роки шле гроші шахраям - розповідь волонтера
Джерело:  online.ua

Керівник волонтерської організації "Блакитний птах" Анна Мокроусова розповіла про жінку, син якої у бойовиків і вони її шантажують вже протягом двох років. У надії на звільнення вона висилає гроші всім, хто обіцяє їй це.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Є жінка в Донецькій області, у неї сина взяли в полон ще в 2014 році. Він простий водій, невідомі з автоматами зупинили машину, забрали його і пасажира. Мама його досі шукає - куди вона тільки не зверталася, вона дуже активна. Я з нею вже майже два роки спілкуюся. Вона чекає. Вона не виїжджала, навіть коли йшли обстріли. Я пропонувала вивезти її в Україну", - розповіла волонтер.
"Вона: "А як же я поїду? А раптом він прийде, а у нас будинок закритий!" І ось вона там довго жила, без пенсії, голодувала, боялася навіть в магазин вийти: "А раптом він зараз прийде?" Їй шахраї телефонували багато разів, просили гроші - і вона кожен раз посилала. Я вже втомилася їй пояснювати - так робити не можна, знаю, що вже нічого не можу з цим вдіяти, можу просто її підтримувати. Так ось - у неї повний "арсенал шахраїв". Дзвонять, пишуть: він у нас! І просять гроші - і як викуп, і на ліки, на поповнення телефонного рахунку", - додала вона.
"Кажуть, що його зараз б'ють, катують, що він контужений, втратив свідомість і не може сам підійти! І вона вже два роки посилає різні суми - просто в надії, що він живий. Один раз відправила переказ навіть в Молдову. Я знаю, що це не допоможе, пояснюю їй. Вона відповідає: "А раптом цього разу він справді знайшовся, а я саме зараз не дам грошей!" Вона повністю розуміє всі ці схеми "розведення". Я спілкувалася з нею тижнів зо два тому. Ось знову вона перерахувала комусь дві тисячі гривень. Вона платить за надію на те, що син живий", - говорить Мокроусова.


Більше  читайте в матеріалі ONLINE.UA: На Донбассе есть "черные дыры", где пропадают люди — волонтер о похищениях в ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?