Жінки VS чоловіки: аналітики Goldman Sachs з'ясували, хто краще керує компаніями
Категорія
Економіка
Дата публікації

Жінки VS чоловіки: аналітики Goldman Sachs з'ясували, хто краще керує компаніями

Жінки VS чоловіки: аналітики Goldman Sachs з'ясували, хто краще керує компаніями
Джерело:  online.ua

Жінки уже не перший рік підтверджують той факт, що представниці прекрасної половини людства можуть керувати величезними корпораціями та створювати прибутковий бізнес за лічені місяці не гірше, ніж чоловіки. Нове дослідження, яке провели аналітики відомого інвестиційного банку Goldman Sachs, продемонструвало, що компанії з більшою кількістю жінок на керівних посадах перевершили компанії, головні посади яких очолюють чоловіки. Варто звернути увагу на те,що експерти уважно проаналізували динаміку акцій після фінансової кризи 2008 року. За словами фахівців, компанії з верхнього квартиля STOXX Europe 600 за кількістю жінок-менеджерів або жінок в раді директорів випередили компанії з нижнього квартиля за зростанням акцій на 2,5 відсотка на рік. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Markets Insider.

Не можна не звернути увагу на те,що дослідженням керувала європейська стратегиня акціонерного капіталу Goldman Sachs Шерон Белл. Про свої спостереження вона розповіла у журналі "Financial Times".

"Наявність більшої частки жінок на керівних посадах – це не просто показник diversity, якого необхідно досягти. Це не просто галочка, яку потрібно поставити. Це також пов'язано з нижчою вартістю власного капіталу, сильнішими показниками курсу акцій і нижчою волатильністю акцій. Хороші новини для корпорацій, інвесторів і суспільства", – наголосила Шерон Белл.

За її словами, кореляція не означає причинно-наслідковий зв'язок, і той факт, що компанії у верхньому квартилі за часткою жінок на керівних посадах показують кращі результати, може бути пов'язаний з декількома факторами. Як стверджує Белл, ця тенденція може бути спровокована тим, що жінки не бояться ділитися сміливими ідеями, а також використовують різні підходи. На думку експертки, наймаючи людей ширшого кола, який включає обидві статі, корпорації отримують шанс залучити найкращі таланти.

"Вигідніше мати більше жіночого корпоративного керівництва. Попри те, що в деяких галузях, зокрема ритейл, медіа, туризм, охорона здоров'я і фінанси, в цілому працює більше жінок, ніж чоловіків, у всіх секторах залишається менше ніж 50 відсотків жінок-менеджерів",  – пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно авторитетний економіст Михайло Кухар поділився своїм новим прогноз для економіки України на 2021 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?